Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Azmir Husić iz Brazila za Tuzlanski.ba: “Sadiković je moj izbor, molim navijače za strpljenje”

Preuzmite sliku

S ciljem da dobijemo tačne i objektivne informacije u vezi angažmana Denisa Sadikovića za novog šefa stručnog štaba FK Sloboda kontaktirali smo Azmira Husića koji nam se javio sa jednog  od brazilskih aerodroma.

Predsjednik UO FK Sloboda Azmir Husić odmah nam je obrazložio zbog čega je pala odluka da novi trener Slobode bude upravo Denis Sadiković:

  • denis-sadikovic
  • Lično sam ja donio odluku da angažujem Sadikovića za trenera Slobode, nije tražio veliku platu a prihvatio se velikih obaveza. Siguran sam da je Sadiković u ovom trenutku dobar izbor” – kazao je Husić za Tuzlanski.ba i dodao.

    U proteklom periodu je napravljen veliki iskorak kada je FK Sloboda u pitanju i naša je namjera da nastavimo u tom ritmu, a prije svega konsolidiranje kluba u vezi dugovanja. Nakon što smo realno sagledali cjelokupnu situaciju, te obzirom na dodatne zahtjeve koje je predstavio Jimmy Floyd Hasselbaink odlučili smo se za trenera iz našeg okruženja. Denis Sadiković će direktno odgovarati upravi Slobode uz mjesečne planove rada i izvještaje te nema prostora za bojazan bilo kakve vrste“.

    Upoznali smo predsjednika Husića da komentari navijača u vezi angažovanja Sadikovića nisu baš pohvalni, na što nam je kazao:

    Poručujem našim navijačima da imaju povjerenje u odluke koje su prije svega za dobrobit Slobode. Vjerujem da smo svi nestrpljivi što prije vidjeti Slobodu u vrhu bh. fudbala, ali nekada treba imati srpljenje. Ovim putem molim naše navijače da pokažu to strpljenje.”

    Pitali smo Husića hoće li biti pojačanja na Tušnju?

    Pojedine igrače sigurno da nećemo biti u mogućnosti zadržati odnosno ispuniti njihove zahtjeve. Ono što me raduje da se nakon povratka Slobode u Premijer ligu dosta igrača nudi Slobodi. Ono što sada činimo jeste sklapanje rostera koji će biti u skladu sa našim ovosezonskim mogućnostima. Ovdje prije svega mislim na činjenicu da će nam u predstojećoj sezoni pored takmičarskog dijela fokus biti i na izmirenju dugovanja koje su prethodne uprave Slobode napravile” – priča na Husić dok čeka let na aerodromu u Brazilu. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje