Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Azmir Husić investira u još jedan klub sa područja Tuzle

Preuzmite sliku

Na vanredno održanoj sjednici ‘FK Mladost’ iz Gornje Tuzle s oduševljenjem je prihvaćena saradnja ovog kluba sa ekipom Tuzla Cityja na čelu sa Azmirom Husićem.

Naime, do saradnje ova dva kluba došlo je nakon jednog sastanka na kojem je dogovoren način saradnje koji će biti od velikog značaja za oba kluba.

Nakon usmenog dogovora od strane Tuzla Cityja na adresu Mladosti iz Gornje Tuzle i službeno je upućen prijedlog saradnje ko se ogleda prije svega u poboljšanju uslova za rad u FK Mladost što je preduslov za napredovanje u takmičenju.

Također, očekuje se povećanje upisa djece u omladinske škole fudbala, a kao kapitalna investicija najavljena je izgradnja kampa na stadionu Kalinovac što podrazumijeva uređenje postojećeg terena, uređenje svlačionica i između 500 i 1.000 sjedećih mjesta na tribinama.

U FK Mladost iz Gornje Tuzle istakli su kako je ovo velika prilika i šansa da se napravi korak naprijed što zaslužuje klub sa tradicijom od 1961. godine.

U narednim danima najavljeno je još nekoliko sastanaka čelnika Mladosti i Cityja na kojima će biti definisani i detalji ove sportske saradnje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje