Subota, 4. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Azijski kup za žene: FS Jordana traži provjeru spola golmanice Irana

Preuzmite sliku

Od AFC-a tražimo pokretanje transparentne i jasne istrage koju će provesti tim nezavisnih medicinskih stručnjaka kako bi utvrdili podudarnost pomenute igračice i ostalih osoba u timu, navedno je u žalbi koju je uputio Fudbalski saveze Jordana.

Fudbalski savez Jordana (JFA) od Azijske fudbalske konfederacije (AFC) traži potvrđivanje spola golmanice Irana koja je u kvalifikacijama Azijskog kupa za žene, nastupila u utakmici između ove dvije reprezentacije, javlja Anadolu Agency (AA).

Ali Bin al-Hussein, predsjednik Fudbalskog saveza Jordana (JFA), na Twitteru je podijelio pismenu žalbu koja je upućena AFC-u.

”Od AFC-a tražimo pokretanje transparentne i jasne istrage koju će provesti tim nezavisnih medicinskih stručnjaka kako bi utvrdili podudarnost pomenute igračice i ostalih osoba u timu”, navedeno je u žalbi.

Iran je u utakmici odigranoj 25. septembra pobijedio Jordan rezultatom 4:2 nakon izvođenja jedanaesteraca i tako ostvario pravo učešća na Azijskom kupu u fudbalu za žene 2022. godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,