Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Atletiko Messijeva redovna mušterija, Bordas: Nema težeg protivnika od Atletica

Preuzmite sliku

Messi je zabio 25 golova u 27 utakmica protiv njih, uključujući tri hat-tricka. U posljednje vrijeme Atleticu ne ide protiv Katalonaca, izgubili su posljednjih šest utakmica

I treću godinu zaredom Atletico će u četvrtfinalu Lige prvaka na špansku ekipu. Kuglice u Nyonu donijele su im ekipu Barcelone. Ove su dvije ekipe u četvrtfinalu igrale u sezoni 2013./14. kada je ekipa Diega Simeonea prošla dalje nakon 1:0 na Vicente Calderonu i 1:1 na Nou Campu.

Za nas je ključno da smo tri godine zaredom ovdje“, rekao je direktor Atletica Clemente Villaverde.

A najveća prijetnja Atleticu bit će najbolji nogometaš današnjice Lionel Messi koji protiv njih ima sjajne brojke. Naime, zabio je 25 golova u 27 utakmica protiv njih, uključujući tri hat-tricka. U posljednje vrijeme madridskoj momčadi baš i ne ide protiv Katalonaca, izgubili su posljednjih šest utakmica, od kojih je u pet strijelac bio Messi.

“Naš je cilj finale. Nema težeg suparnika, ta se momčad brani bolje nego ijedna druga! Da, u četvrtfinalu Lige prvaka ne možete se nadati super žrijebu, ali svakako je bilo boljih opcija. S Atleticom je uvijek teško, tvrdo“; rekao je Javier Bordas, predstavnik Barce na žrijebu.

Prva utakmcia igrat će se na Nou Campu 5. travnja, a revanš osam dana kasnije na Vicente Calderonu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje