Subota, 4. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Asmir Begović čelnike FSBiH nazvao kriminalcima: Stojim iza te izjave

Preuzmite sliku

Asmir Begović uskoro dolazi u Bosnu i Hercegovinu na održavanje zimskog kampa AB akademije koja će krenuti početkom 2022. godine, a za N1 je govorio o tome, ali i brojnim drugim temama vezanim za bh. fudbal.

Begović je u septembru mjesecu oštro kritikovao vrh NFSBiH nazvavši kriminalcima predsjednika Vicu Zeljkovića, selektora Ivayla Peteva, ali i savjetnika predsjednika NFSBiH Zvjezdana Misimovića.

“Stojim iza te izjave. Ta izjava je rečena kroz dosta emocija. Kad sam vidio prazan stadion u Zenici dok naša reprezentacija igra, to je za mene bio veliki bol u srcu i veliki bol uopšte. Kod nas je reprezentacija toliko bitna i značajna da je teško objasniti taj odnos koji smo prije imali sa našim ljudima, sa našim narodom u cijelom svijetu. To je velika stvar. To je tako sada pokvareno i za mene je vrlo tužno. To boli, kad se vidi. Moj komentar je bio vrlo agresivan.”, rekao je Begović.

Begović je sa kolegom Harisom Mrkonjom razgovarao o brojnim drugim temama poput neuspjeha reprezentacije Bosne i Hercegovine u minulim kvalifikacijama za SP, odnosima sa nekadašnjim saigračima i razlozima zbog slabijih rezultata fudbalske reprezentacije BiH. Ekskluzivni intervju sa Asmirom Begovićem pogledajte sutra u jutarnjem programu N1 televizije i emisiji Novi Dan.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje