Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Arsenal ponudio Sancheza za Pjanića, Juventus odbio

Preuzmite sliku

Prema navodima italijanskih medija na adresu Juventusa stigla je zanimljiva ponuda od Arsenala koju je aktuelni šampion Italije odbio. Navodno “topnici“ su ponudili jednog od svojih najboljih igrača Čileanca Alexisa Sancheza u zamjenu za Miralema Pjanića, reprezentativca BiH,.

Interes Juventusa za sjajnog Sancheza postoji odavno, još od vremena dok je reprezentativac Čilea igrao za Udinese, no tada je Barcelona bila brža i dovela ga u svoje redove.

Trenutno Sanchez pregovara sa Arsenalom o produženju ugovora, koji mu ističe na ljeto. Ukoliko ne dođe do dogovora Čileanac će moći napustiti Emirates bez obeštećenje, pa je zbog toga ponuđen “staroj dami“ u zamjenu za Pjanića.

Ipak, Juventus je odbio ponudu, jer je odlučan da zadrži bh. reprezentativca kojeg je ljetos Romi platio 32 miliona eura.

Iako se Pjanić još uvijek traži u dresu šampiona Italije odigrao je ove sezone 18 takmičarskih utakmica i postigao šest golova. Neke od njih dao je iz slobodnih udaraca čime je potvrdio epitete jednog od najboljih izvođača prekida u svijetu.

Sanchez briljira u dresu Arsenala. U 27 utakmica u svim takmičenjima postigao je 16 golova, od čega 14 u Premier ligi, ali je nezadovoljan činjenicom da je od dolaska u London 2014. godine osvojio samo FA Kup i dva Superkupa Engleske. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje