Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Arsenal osvojio Community Shield, Sead Kolašinac novi heroj navijača (VIDEO)

Preuzmite sliku

Na otvaranju sezone 2017/18, kao i svake godine odigrala se utakmica Community Shielda, u kojem su snage usmjerili Chelsea, osvajač Premierhsipa i Arsenal, osvajač FA kupa.

Fantastična atmosfera na Wembleyu prenijela se na teren, a u prvom dijelu utakmice nije bilo golova. Povredom Mertesackera u igru je ušao Sead Kolašinac i nastavio fantastičnu igru.

Ipak, početkom drugog poluvremena Moses pogađa nakon greške odbrane Arsenala. Ekipa Wengera nastavlja sa napadima, a nakon jednog faula na sredini terena Pedro dobija crveni karton, a nakon izvođenja slobodnog udarca u šesnaestercu se najbolje snalazi Kolašinac i pogađa za 1:1.

Do kraja utakmice nije bilo golova, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Po prvi put se izvodilo po sistemu ABBA, pa je nakon gola Chelsea, dva puta pogodio Arsenal, a onda svoje jedanaesterce promašili Courtois i Morata. Do kraja penala pogađaju Arsenalovi igrači i donose novi trofej za Arsenal i tako nastavlja tradiciju da Community Shield osvajaju pobjednici FA kupa. (A.P.| Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje