Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Argentinski selektor Scaloni: Hrvatska timski igra jako dobro, biće to teška utakmica

Preuzmite sliku

Lionel Scaloni, selektor fudbalske reprezentacije Argentine koja se sutra u polufinalu Mundijala u Kataru sastaje s Hrvatskom, izjavio je kako su “vatreni” veoma dobra ekipa, ali i kako je svjestan šta se očekuje od tima koji on vodi, javlja Anadolu Agency (AA).

Scaloni je govorio danas na konferenciji za novinare pred sutrašnji prvi polufinalni susret FIFA Svjetskog prvenstva u Kataru u kojem će snage odmjeriti selekcije Argentine i Hrvatske.

Za Hrvatsku, tim koji je na prošlom Mundijalu u Rusiji igrao finale, Scaloni je rekao kako je to dobra ekipa.

“Očekujemo da će biti teška utakmica. Naš protivnik igra dobro timsku igru. Imaju određeni stil i mislim da ga neće promijeniti. Oni će otežati stvari. Ne možemo se uspoređivati ​​s prethodnim Svjetskim prvenstvom, ali mislim da su stvarno dobra ekipa”, kazao je 44-godišnji Scaloni.

Istakao je kako su svi argentinski navijači puni nade pred sutrašnju utakmicu, te dodao:

“Igramo za svoj narod. Zahvalni smo argentinskim navijačima. Znamo koliko košta doći ovamo. Znamo šta se od nas očekuje. Dat ćemo sve od sebe na terenu.”

Na pitanje o argentinskoj zvijezdi Lionelu Messiju, za kojeg se očekuje da mu je turnir u Kataru posljednje Svjetsko prvenstvo u karijeri, Scaloni je rekao:

“Vidjet ćemo hoće li nastaviti igrati, hoćemo li nastaviti uživati ​​gledati njegov fudbal.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje