Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Argentina porazila Holandiju i zakazala polufinale sa Hrvatskom

Preuzmite sliku

Reprezentacija Argentine slavila je u vrlo dramatičnoj utakmici protiv selekcije Holandije nakon boljeg izvođenja penala i postala drugi polufinalista Svjetskog fudbalskog prvenstva u Kataru, gdje će snage odmjeriti sa reprezentacijom Hrvatske, javlja Anadolu Agency (AA).

Dobar dio prvog poluvremena druge četvrtfinalne utakmice odigrane na Lusail stadionu, u istoimenom katarskom gradu, protekao je bez značajnih prilika.

  • Argentinci su iskoristili prvu ozbiljnu šansu na utakmici, a to je ona iz 34. minute kada je Lionel Messi sjajno poslao loptu Nahuelu Molini koji je šalje u mrežu golmana Andriesa Nopperta, 1:0 za “Gaučose“.

    U nastavku je Messi u 40. minuti bio s loptom u kaznenom prostoru, uspio je šutirati no bilo je to nedovoljno jako da ponovo zatrese Noppertovu mrežu. Argentina ide na pauzu s razlikom 1:0.

    Promjene rezultata u drugom poluvremenu nije bilo do 71. minute, kada je u kaznenom prostoru oboren Acuna, a sudija Antonio Mateu pokazao na bijelu tačku. Messi je rutinski pogodio za 2:0.

  • Iako se mislilo da je manje više riješena utakmica u korist Argentine, holandski “džoker s klupe” i fudbaler turskog Besiktasa Wout Weghorst, samo pet minuta nakon što je istrčao na teren, pogađa za 2:1.

    Pravi šok za već dobro uzdrmane Argentince stigao je u 101. minuti, na koncu sudijske nadoknade, kada Weghorst pogađa za 2:2. Ide se na produžetke.

    Prilike na obje strane u produžecima, Argentinci nešto konkretniji. U posljednjoj takvoj, prije nego što će sudija svirati kraj, Fernandez je bio u prilici riješiti utakmicu, no samo se zatresla stativa holandskog gola.

    I drugo četvrtfinale pobjednika će odrediti izvođenjem penala.

    Golman Argentine Emilinao Martinez odbranio je prva dva penala Holanđanima, Van Dijku i Berghiusu, a penal su pogodili Koopmeiners, Weghorst i De Jong. U redovima Argentine precizni su bili Messi, Paredes, Montiel i Martinez, a promašio je Fernandez. Ukupno 4:3 u penalima za Argentinu i karta za polufinale protiv Hrvatske.

    Sutra su na rasporedu preostale dvije četvrtfinalne utakmice Mundijala između Engleske i Francuske te Portugala i Maorka.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,