Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ancelotti: Pjanića nepravedno kritikuju, nije u redu uspoređivati s Andreom Pirlom

Preuzmite sliku

Carlo Ancelotti, aktuelni trener minhenskog Bayerna, a nekada i drugih evropskih velikana kao što su Juventus, Milan, Real Madrid, smatra da italijanska javnost neopravdano kritikuje bh. reprezentativca Miralema Pjanića, javlja Anadolu Agency (AA).

Upitan od italijanskih medija da prokomentariše eventualni prelazak Marca Verattija iz Paris Saint-Germaina u Juventus, Ancelotti je iznio jasan stav.

Neki agenti se služe trikovima kako bi podigli cijenu igraču. Dovođenje igrača iz bogatih klubova kao što je PSG nije lako. Vidjeli ste kako se okončao posao vezan za Blaisea Matuidija. ‘Juve’ sada ima Pjanića, tako da mislim da im Veratti ne treba. Njihove karakteristike su različite, ali njih dvojica mogu pokriti istu ulogu u timu. Pjanić je neopravdano kritikovan. Teško je uklopiti se u novi klub, treba mu vremena. Kada su u pitanju njegove igračke kvalitete o tome se čak ne treba ni pričati“, kazao je Ancelotti, te na opasku da ga uporedi sa Andreom Pirlom dodao:

Pjanić je veoma snažan igrač, Pirlo je rijedak tip igrača. Nije u redu uspoređivati ih.

Italijanski trener iznio je i riječi hvale na račun Paula Dybale, napadača Juventusa za kojeg smatra da može ispisati nove stranice klupske istorije.

Dybala je zaista moderan napadač. Njegov talent kombinuje tempo i dinamiku. On može ispisati istoriju Juventusa u narednih deset godina“, zaključio je Ancelotti.

Iskusni trener od ove sezone sjedi na klupi “bavarskog diva“. Nakon 10 odigranih kola u Bundesligi Bayern zauzima prvo mjesto sa 24 boda, koliko ima i drugoplasirani Leipzig. U grupi “D“ Lige šampiona tim iz Minhena poslije četiri kola osigurao je plasman u nokaut fazu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,