Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Analiza: Edin Džeko je trenutno 5. najbolji igrač u Evropi

Preuzmite sliku

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko je trenutno prema analizi uglednog Sky Sportsa peti najbolji igrač u Evropi!

Visoka pozicija našeg napadača i nije toliko iznenađenje ako se zna da igra fantastično ove sezone u dresu italijanskog prvaka Intera u koji je došao prošlog ljeta.

  • Džeko je odigrao sedam utakmica u Seriji A i već postigao sjajnih šest pogodaka, a stigao je upisati i jednu asistenciju. Golgeterskom serijom izbio je i na prvo mjesto liste najboljih strijelaca Serije A. U Ligi prvaka je odigrao dvije utakmice i tu je još bez učinka.

    U analizi trenutne forme u sezoni u “ligama petice”, Sky Sports računa brojne statističke podatke osim pogodaka i asistencija. Na kraju Džeko ima po toj računici ukupno 17.323 boda.

  • Najbolji igrač u dosadašnjem dijelu sezone je fantastični Karim Benzema iz Real Madrida koji ima 22.881 bod, što i nije čudno budući da je Francuz postigao čak devet golova i imao nevjerovatnih sedam asistencija.

  • Ispred Džeke na listi su još Mohamed Salah (Liverpool), Erling Braut Haalans (Borussia Dortmund) i Kylian Mbappe (PSG).

    U Top 10 igrača koji se nalaze u najboljoj formi ove sezone su još Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Achraf Hakimi (PSG), Teji Savanier (Montpellier), Florian Wirtz (Bayer Leverskusen) i Dimitri Payet (Marseille).

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,