Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Amir Spahić stekao trenersku UEFA Pro licencu

Preuzmite sliku

Pomoćnik Slavka Petrovića na klupi tuzlanske Slobode Amir Spahić (36) danas je stekao trenersku UEFA Pro licencu.

Pred komisijom Edukacijskog centra NSBiH, na čelu sa prof. dr. Munirom Talovićem, Spahić je odbranio diplomski rad o temi „Analiza rada menadžmenta, organizacije stručnog rada u prvom timu i omladinskom pogonu makedonskog fudbalskog kluba FK Vardar“ i postao jedan od najmlađih trenera s tom licencom u BiH.

Spahić je za diplomski rad uzeo temu vezanu za rad u FK Vardar iz Skoplja, gdje je prošle godine pozvan da obavi stažiranje, baš u vrijeme kada se ovaj klub pripremao za nastup u evropskim kupovima.

– Moju prezentaciju rada u Vardaru danas je pratio veliki broj domaćih trenera koji su u Edukacijskom centru na seminaru. Dojmovi su veoma dobri, primio sam dosta čestitki, a ono što me posebno iznenadilo je da sam od nekoliko klubova dobio ponudu za angažman. Međutim, u ovom trenutku za mene je prioritet Sloboda koja uskoro počinje pripreme za proljetni dio prvenstva – izjavio je Spahić za Fenu.

Amir Spahić je nakon igračke karijere godinama radio u Omladinskom pogonu Slobode, a unazad tri godine član je Stručnog štaba tuzlanskog premijerligaša gdje je poslove pomoćnog trenera obavljao s trenerima Husrefom Musemićem, Vladom Jagodićem, te sada Slavkom Petrovićem. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,