Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Amerika mu se poklonila: Ibrahimović ušao u igru pa s dva gola riješio utakmicu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Zlatan Ibrahimović ponovno je okupirao američke, pa i svjetske medije. Pažnju  je izazvao s dva pogotka kojima je Los Angeles Galaxyju utro put prema šestoj prvenstvenoj pobjedi.

Los Angeles Galaxy u 15. rundi američkog prvenstva na domaćem terenu s 3:0 porazio je Real Salt Lake. Do 61. minute rezultat je bio 0:0, no potom se s dva pogotka unutar 420 sekundi ukazao Zlatan Ibrahimović. Svojim šestim i sedmim ligaškim pogotkom pripomogao je Los Angeles Galaxyju da opušteno i rutinski utakmicu privede kraju.

I prvi i drugi gol poentirao je glavom, a prvi je pogodak proslavio prilično burno. Zbog prijašnjih nesuglasica tokom susreta, netom nakon postizanja zgoditka nakratko se unio u lice Stephena Sundaya. Ubrzo se primirio, pa glavni sudac utakmice nije sankcionirao njegov nastup.

Trobod je potvrdio Ola Kamara u 76. minuti dvoboja.

Los Angeles Galaxy pobjedom se stabilizirao na osmom mjestu Zapadne konferencije s 20 bodova, devet manje od lidera Sporting Kansas Cityja i dva boda manje od šeste, ujedno posljednje pozicije koja na koncu regularnog dijela prvenstva garantuje plasman u ligaško doigravanje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: