Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Američki novinar Marka Grujića pitao o skandaloznoj zastavi, pogledajte njegovu reakciju

Preuzmite sliku

U svlačionici Srbije uočena je skandalozna zastava zbog koje je FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv Nogometnog saveza Srbije.

Brazil i Srbija odigrali su svoj prvi meč na Svjetskom prvenstvu u četvrtak navečer i Brazilci su slavili s 2:0 pogocima Richarlisona, a u svlačionici Orlova bila je istaknuta zastava u bojama Srbije, kao i karta Kosova na kojoj piše “Nema predaje”.

FIFA je ove subote objavila da je već pokrenula istrage, otvarajući disciplinski postupak za Nogometni savez Srbije.

Vezano | Srbija pod istragom: FIFA pokrenula postupak zbog zastave na kojoj je Kosovo dio Srbije

Tokom današnjeg dana Marko Grujić pojavio se na konferenciji za novinar, a reprezentativca Srbije je o skandaloznoj zastavi upitao američki novinar Neil Barker.

“Zašto su igrači odlučili staviti tu zastavu u svlačionicu”, upitao je Barker.

No, odmah je reagovao portparol srbijanske reprezentacije Milan Vuković koji nije dopustio veznjaku Porta da odgovori na to pitanje.

Skandal je nastao baš u danima kada su se dvije zemlje pokušavale dogovoriti o registarskim tablicama. Beograd i Piština su ipak na kraju postigli dogovor, što je potvrdio predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Josep Borrell Fontelles.

“Sa zadovoljstvom mogu da saopštim da su se glavni pregovarači Kosova i Srbije, uz pomoć EU, dogovorili o mjerama kojima će biti izbjegnute dalje eskalacije i omogućeno da se u potpunosti usredsrede na prijedlog za normalizaciju odnosa”, napisao je Borrell na Twitteru.

On je naveo da će Srbija prestati da izdaje registarske tablice sa imenima kosovskih gradova, a da će Kosovo obustaviti dalje radnje u vezi sa preregistracijom vozila.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje