Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Amer Gojak: Veselim se zajedničkom radu sa Prosinečkim

Preuzmite sliku

Vezni igrač Dinama iz Zagreba, Amer Gojak (21), našao se na spisku selektora BiH za predstojeće utakmice sa Austrijom (15. novembar) i Španijom (18. novembar).

Gojak je za Sportske novosti kazao kako je sretan zbog poziva i da će dati sve od sebe da ga opravda.

“Igrati za reprezentaciju je san svakog dječaka koji igra nogomet. Jako mi je drago zbog te pozivnice, to znači da selektor prati igre Dinama, moje igre… Sretan sam što sam dobio poziv, dat ću sve od sebe kako bih ga opravdao”, poručio je Gojak.

Ističe da je zbog dobrih igara, ali i činjenice da je završio sa U21 reprezentacijom, očekivao poziv.

“Lagao bih kad bih rekao da nisam! Igram dobro u Dinamu, igram u najboljem klubu regije. Imamo top rezultate, zato sam očekivao pozivnicu. Konačno, završio sam s U-21 reprezentacijom…”.

Prosinečki ga je kao igrač impresionirao, a vjeruje da će isto tako i kao trener.

“O Robertu Prosinečkom sam kao o igraču čuo puno lijepih stvari. Pričali su mi da je bio jedan od najboljih na svijetu u svoje vrijeme, pa sam išao na YouTube gledati i ostao impresioniran. Kao trener ima uspjehe gdje god je bio, to dovoljno govori samo za sebe. I ovaj početak s reprezentacijom BIH sugerira da je Prosinečki pravi čovjek na pravom mjestu. Veselim se našem zajedničkom radu”.

Dodao je kako poznaje sve igrače u reprezentaciji i da se nada jednako uspješnim rezultatima.

“Istina, atmosfera je odlična, rezultati su odlični, samo trebamo ovako nastaviti. Dobar sam sa svima u reprezentaciji, znam sve momke”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje