Nedjelja, 5. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Amer Gojak: Gladan sam pobjeda, mogu biti lider reprezentacije jednog dana

Amer Gojak, fudbaler Dinama, jedan od najmlađih reprezentativaca BiH uoči kvalifikacionih mečeva protiv Finske i Grčke govorio je za N1.

On je rekao da razmišlja samo o pobjedi, da samo šest bodova u dva meča igra ulogu reprezentaciji. Nedostatak Džeke u naredna dva meča jeste gubitak, ali je siguran da će igrači dati sve od sebe da nadomjeste njegov izostanak i dođu do željenih rezultata.

Sa Amerom Gojakom je razgovarao Haris Mrkonja.

Reprezentativci BiH su u srijedu, 9. oktobra posjetili Bosansku dolinu piramida u Visokom. Gojak je kazao da su se nadisali čistog zraka i da su spremni za Finsku i Grčku.

“Bili smo u obilasku piramida, lijep projekat. Bili smo u tunelu gdje je stvarno čist zrak. Nadisali smo se i sada smo spremni za Finsku i Grčku”, izjavio je.

Koliko je realno doći do šest bodova bez povrijeđenog Džeke?

“Trenutno se nalazimo u nezgodnoj situaciji. Već smo malo analizirali Finsku, vidjeli smo gdje smo griješili u prvoj utamici. U subotu ćemo bolje odigrati i ići na pobjedu. Samo pobjeda nam igra ulogu”, poručio je.

O Grčkoj će pričati, naveo je, kada dođe vrijeme.

“Prvo treba pobijediti Finsku. Svi znaju kakav je Džeko igrač, kakav je kao čovjek. Kada je on na terenu to nam daje sigurnost i vjeru da će sve biti dobro. Nedostajat će nam, ali želim mu brz oporavak”, rekao je.

“Ne osjećam pritisak. Ako selektor odluči – igrat ću svoju igru. Vidjet ćemo kakve će to rezultate donijeti. Spreman sam da preuzmem odgovornost, imam kvalitet, selektor i saigrači mi vjeruju. Kada je Džeko na terenu – na njemu su dva ili tri igrača. Kada ga nema, bit će teže. Ko god da ga zamijeni dat će maksimum. Svi želimo pobjedu”, kazao je vezni fudbaler Dinama i A reprezentacije BiH.

Gojak je dodao kako mu je prirodna pozicija “desetka”, ali će igrati tamo gdje selektor odluči i dati maksimum.

“Moja prirodna pozicija je desetka. Ne igram krilo, tražim poziciju, prostor – gdje se bolje osjećam u igri. Nije mi problem da igram na krilu, na sredini”, izjavio je.

Atmosfera u timu je odlična, rekao je.

“Među nama je atmosfera super. Slažemo, družimo se i prava smo porodica. Negdje nam je falilo sreće, kao protiv Italije. Odigrali smo prvo poluvrijeme odlično, drugo – eto vidjeli ste. Protiv Grčke vodimo 2:0, pa primimo golove. Mislim da bi trebali biti na boljoj poziciji na tabelu nego što smo sada. Sve se da ispraviti, pobijediti, dići atmosferu. Navijači trebaju biti uz nas, 12 igrač. Kada nam fali malo – podrže nas”, rekao je Gojak za N1.

Može li postati lider tima, predvoditi reprezentaciju u budućnosti?

“Ako gledamo budućnost, imam sve da postanem lider tima. Imam to urođeno. Gladan sam pobjeda, vjerujem u pobjedu. Mogu naučiti dosta kroz reprezentaciju, kada vidim kako to rade Džeko, Pjanić, kako je to radio Spahić – mogu dosta naučiti. Upijam, znam da će mi trebati za dalje. Mogu biti lider jednog dana”, uvjeren je veznjak.

Za kraj razgovora – poruka navijačima:

“Podrška navijača nam puno znači. Želim da stadion bude pun, da svi zajedno idemo do pobjede. Da nas navijači guraju naprijed i da zajedno idemo do pobjede.” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje