Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Amar Rahmanović: Protiv Želje ćemo ginuti, Sloboda ostaje u ligi!

amar
Preuzmite sliku

Bliži se utakmica sa Željom, jedna od najbitnijih u borbi za opstanak u društvu najboljih.

\"amar\"Amar Rahmanović Juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine i 17-godišnji veznjak tuzlanske Slobode, koji je u susretu protiv Zrinjskog bio jedan od onih koji je svojom igrom i zalaganjem doprinjeo velikoj pobjedi i neophodnim bodovima u borbi za opstanak.

Uoči derbija sa Željom razgovarali smo sa biserom sa Tušnja.

Tuzlanski.ba: Da li ti prijaju izjave trenera Vojvodića u kojima u svakoj prilici ističe tvoju borbenost kojom si se nametnuo i izborio mjesto u startnoj postavi?

– Naravno da mi prijaju sve pohvale trenera i hvala mu na tome, trudit ću se da što bolje iskoristim ukazano povjerenje. Kada vas isključivo naporan rad, trud i zalaganje dovedu do željenog mjesta u timu, onda je motivacija još veća da tu i ostanete.

Tuzlanski.ba: Jesi li zadovoljan svojim dosadašnjim igrama?

Svakako da jesam, svaki trening shvatam ozbiljno, svaka utakmica je presudna, moje je da radim i da poboljšam svoju igru u svim segmentima, baš kao što se kaže, uvijek može i mora bolje…

Tuzlanski.ba: U subotu Željo dolazi na Tušanj, tvoja očekivanja?

– To će biti jedna od presudnih utakmica za opstanak naše Slobode. Iako igramo protiv daleko najbolje i najkvalitetnije ekipe u ligi, ipak sam veliki optimista. Neće biti ni prvi ni poslijednji put da želja, trud i zalaganje nadomjeste nedostatak kvaliteta koji je u ovoj situaciji, neosporno na strani Željezničara. Moramo ginuti i ostaviti srce na terenu, a onda, nadam se da ćemo sa navijačima zajedno slaviti povoljan ishod.

\"amar1\"

Tuzlanski.ba: Da li Sloboda ostaje u društvu najboljih?

– Naravno da ostaje, Sloboda je klub sa tradicijom i mi ćemo dati sve od sebe da ona još traje. Svi smo svjesni situacije, trenutnog položaja ali i moralne obaveze da iz cijele borbe izađemo uzdignutih glava i da sačuvamo obraz i svoj i našeg kluba.

Tuzlanski.ba: Gdje se Amar vidi za 4-5 godina?

– Rano je još govoriti o tome, idem stepenicu po stepenicu i nastojim da budem što bolji iz dana u dan. Kao što sam već spomenuo, želim da unaprijedim sve segmente svoje igre, još više da se trudim i zalažem, a poslije vijdjet ćemo. Nadam se konstantnom napretku u svakom smislu i da me povrede zaobiđu.

Tuzlanski.ba: Poruka najvjernijim navijačima?

Ovim putem bi zaista da pozovem sve naše vjerne navijače Fukare, da dođu u subotu na Tušanj da nam pruže podršku. Samo zajedničkim snagama možemo do povoljnog rezutlata i samo zajedničkim snagama možemo i iz najtežih borbi izlaziti kao pobjednici. Protiv Zrinjskog su u doslovnom smislu bili naš 12-ti igrač na terenu.

Tuzlanski.ba: Prognoza večeražnjeg okršaja na Santiago Bernabeu?

– Noćas je moja utakmica. Obzirom da smo brat i ja veliki navijači Real Madrida, očekujem prolaz i osvajanje Lige prvaka kraljevskog kluba. Bit će to dobra utakmica a nadam se najboljem.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: