Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Amar Dedić nije zaboravio svoje porijeklo, posjetio je školu fudbala u Donjoj Orahovici

Preuzmite sliku

Amar Dedić (20) iskoristio je pauzu u austrijskoj Bundesligi te posjetio Donju Orahovicu – mjesto gdje je rođen njegov otac.

Bh. reprezentativac i defanzivac Salzburga je u ponedjeljak posjetio školu fudbala “AS” iz Donje Orahovice.

“Jučer, 19. 12. 2022. godine imali smo čast i zadovoljstvo ugostiti našeg Orahovčanina i bosanskohercegovačkog reprezentativca Amara Dedića. Naš Amar trenutno nastupa za austrijski Red Bull Salzburg i standardni je prvotimac u našoj reprezentaciji.

Naši članovi, članice, roditelji, gosti i svi ostali su imali priliku družiti se sa našim Amarom, dobiti potpis, slikati se i postaviti pitanje koje žele. Amarov dolazak je ogromna čast za našu školu fudbala i velika radost za našu djecu, koja su uživala u ugodnom ambijentu.

Na druženju je upriličena i dodjela zahvalnica sponzorima, aktivistima i svim onima koji su pomagali naš kolektiv u 2022. godini.

Zahvaljujemo se svim prisutnima, našim sponzorima, gostima, članovima, članicama, roditeljima i naravno našem Amaru.

  • Takođe, hvala i Udruženju Žena Donja Orahovica na ustupljenom prostoru”, saopšteno je iz škole fudbala “AS”.

    Inače, Amar je u julu ove godine u razgovoru za Reprezentacija.ba portal istakao da kada god ima vremena dođe u Donju Orahovicu te da se raduje svakom slobodnom trenutku koji provede u ovom mjestu.

    “Bio sam baš nedavno u Donjoj Orahovici, tamo je moja kuća, moj narod i radujem se svakom slobodnom trenutku koji proveden u tom mjestu. Baš volim doći. Odmorim glavu. Jesam li popularan? Haha, znaju da sam sada reprezentativac i ponosni su zbog toga, ali nastojim da budem na zemlji, da ne gledam nikoga sa visine jer, ipak, svi smo mi ljudi”, rekao nam je Amar.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje