Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Amar Beganović: Dolazila su ciljana pojačanja, imamo širi roster, očekujemo još veći napredak

Preuzmite sliku

Kapiten Crveno – crnih prezadovoljan je startom sezone, ali poručuje da ekipa treba ostati čvrsto na zemlji.

Crveno – crni su na izvrstan način otvorili novu sezonu M-Tel Premijer lige BiH. Iza njih su dva odigrana kola iz kojih su izašli sa maksimalnim učinkom od dvije pobjede.

Nakon slavlja pred domaćom publikom protiv Rudara (1:0), izabranici trenera Mladena Žižovića i u Bijeljini su prikazali dobru igru i upisali trijumf 1:2. Navijači su prezadovoljni, a kako i ne bi bili kada su njihovi ljubimci u vrhu premijerligaške tabele.

Amar Beganović, kapiten našeg tima, prezadovoljan je ovakvim razvojem događaja. Pripreme su urodile plodom i to se pokazuje u ligaškim izazovima.

“Ono što me raduje su rezultati, odnosno šest bodova iz dva kola, dok u narednom periodu očekujem jos veći napredak u našoj igri. Od igrača koji su došli nadam se da će podići kvalitet naše igre, dok pristup, zalaganje i borbenost za dres Slobode ne smije nijednog momenta doći u pitanje“, poručuje kapiten Crveno – crnih.

U odnosu na prošlu sezonu kostur ekipe ostao je isti, a sa nekolicinom novih imena tim je dobio na širini što se osjeća u uvodnim kolima sezone 2021/22.

“Ovakav početak nismo imali. Mada, ovi rezultati ne smiju nas zavarati. Ne treba praviti veliku euforiju, treba ostati čvrsto na zemlji i ići utakmicu po utakmicu. Imamo širi roster nego prethodnih sezona, ciljano su dolazila pojačanja i očekujem da ćemo i u nastavku lige pružati još bolje partije. Drago mi je zbog navijača. Napokon su se vratili na tribine Tušnja, a mi im se na podršci zahvaljujemo pobjedama. Nadam se da će u što većem broju doći na Tušanj i u susretu protiv Leotara, da nas bodre i da zajedno proslavimo još jedan trijumf“, ističe Amar Beganović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje