Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Almir Gredić podnio ostavku na mjesto predsjednika FK Željezničar

Preuzmite sliku

Almir Gredić je podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika FK Željezničar, nakon današnjeg poraza ovog kluba na gostovanju u Travniku rezultatom 2:0, javlja Anadolu Agency (AA).

Do naredne Skupštine koja je u decembru, prvi čovjek Kluba će biti potpredsjednik Skupštine i član UO Ermin Pešto.

almir-gredicNakon tri godine provedene na poziciji predsjednika Kluba, podnosim neopozivu ostavku. Klub je konsolidovan i finansijski stabilan, očito kao takav postao je interesantan mnogima. Tek kada je uslijedila potpuna finansijska stabilizacija, počeli su se pojavljivati problemi, od raznih dušebrižnika, kojih nigdje nije bilo kada su se nagomilani problemi (dugovi) rješavali. Zbog privatnih i poslovnih obaveza nisam više u mogućnosti maksimalno se posvetiti vođenju Kluba“, kazao je Almir Gredić.

On se zahvalio saradnicima i poželio im sve najbolje u daljem radu. Pešto je rekao da klub ima postavljen sistem i definisane procedure.

Svjesni smo problema u sportskom segmentu, koje ćemo prebroditi kao i ostale izazove do sada. U decembru ćemo imati izbornu skupštinu gdje ćemo odabrati novu skupštinu i novi UO koji će klub voditi naredne četiri godine“, rekao je Ermin Pešto. (Foto: A.Balić / Sportsport.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje