Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Almir Bekić: Najpreče je zdravlje, nadam se da će ovo što prije završiti da se vratimo treninzima i utakmicama

Preuzmite sliku

Nakon što je Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva uputio pooštrenu Naredbu prema kriznim štabovima kantonalnih ministarstava zdravstva ,NS/FSBIH donio je odluku o ukidanju BH Telecom Premijer lige BiH do daljnjeg.

Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je pandemiju korona virusa, a iz preventivnih razloga prvenstvo je prekinuto. To je najviše uticalo na same igrače, jer će morati obustaviti trenažni proces na određeni period.

“Pa sigurno da nam nije svejedno što se ne trenira i ne igra ali u cijelom svijetu je prvenstvo stalo, znači da je ozbiljna situacija. Nadam se da će se što prije ovo završiti i da se vratimo treninzima i utakmicama. Teška je situacija, ali vidjet ćemo, mislim da imamo dobru situaciju da iskoristimo i da možemo ostati u ligi. Sad je najpreče naše zdravlje i mislim da će se ovaj problem ubrzo riješiti kako u svijetu tako i kod nas”, istakao je Almir Bekić.

Domaće prvenstvo je odgođeno do daljnjeg, a nema naznaka kada bi se moglo nastaviti. FK Sloboda trenutno zauzima 9. mjesto na tabeli sa 22 osvojena boda. U narednom kolu BH Telecom Premijer lige BiH naš tim gostuje u Banja Luci ekipi Borca. (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,