Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Allison seli u Chelsea i postaje najskuplji golman u historiji?

Preuzmite sliku

Brazilci tresu Ostrvo! Prvo je Fabinho postao najskuplje pojačanje ljeta prelaskom za 50.000.000 eura u Liverpool. Potom je Fred dogovorio 60.000.000 eura težak transfer u Mannchester United koji će biti ozvaničen danas. Ali ni taj rekord neće dugo trajati jer se čeka brazilska transfer bomba broj tri!

Rimski Corriere delo sport t javlja da je menadžer Fali Ramadani doputovao u Italiju s ovlaštenjima Romana Abramoviča da kupi Rominog golmana Beckera Alissona. Ramadani će se sutra sastati sa direktorom Rome Monchijem i predložiti mu ponudu Chelseaja.

Ne otkriva se koliko ona iznosi, ali Romin stav je da Alissona neće prodati ispod 70.000.000 eura. Pretpostavlja se da je Chelsea pristao.

To bi bio svjetski rekord među golmanima, ali i svjetski rekord uopšte kada je ovaj prelazni rok u pitanju.

Alisson je bez dileme najtraženiji golman na planeti. Roma ne želi da ga se odrekne ali neće uspjeti za izdrži pritiske sa svih strana. Brazilskog čuvara mreže žele PSG, Real Madrid, Liverpool i sada Chelsea. Preveliki je ovo zalogaj za klub oput Rome.

Iako su Rimljani spremili Alissonu novi ugovor do 2023. sa duplo većom platom, on ga nije prihvatio jer je svjestan da bi van Italije mogao da prođe mnogo bolje finansijski. Roma mu nudi oko 3.500.000 eura sa bonusima po sezoni. Real mu je ponudio 5.000.000 eura godišnje, a u Parizu i Engelskoj može da prođe još bolje.

U Chelseaju su odustali od Courtoisa koji nije prihvatio novi ugovor i spremni su da Belgijanca zamijene Brazilcem. Zato su požurili da prestignu konkurenciju koja bi posle toga upravo mogla da se okrene upravo Courtoisu. Konkretna ponuda za Alissona je tu, čeka se Romin odgovor… (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: