Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Allegri: Pjanić je odigrao dobro prvo poluvrijeme

Preuzmite sliku

Trener Juventusa Massimiliano Allegri izjavio je nakon sinoćne utakmice Lige prvaka u kojoj je njegova ekipa remizirala s Lyonom (1:1) da “Stara dama” nije odigrala lošu utakmicu, pohvalivši igru Miralema Pjanića u prvom poluvremenu.

Juventus je došao u vodstvo golom Gonzala Higuaina iz penala, ali je pred kraj meča Corentino Tolisso poravnao rezultat.

– I dalje smo u poziciji da osvojimo prvo mjesto u grupi. Liga prvaka se ne osvaja preko noći, to je jedno putovanje. Poslije utakmice vidim pozitivne strane – rekao je italijanski stručnjak za Mediaset Premium.

Prokomentirao je partnerstvo imeđu Marija Mandžukića i Higuaina u napadu, te novu poziciju koju je dodijelio Pjaniću iza dva isturena igrača.

– Mario se dobro borio, Gonzalo je igrao između linija. Trenutno su oni najbolja opcija i dali su sve od sebe. Pjanić je bio sjajan u prvom poluvremenu i odlično se kretao. U kratkom periodu odigrao je mnogo utakmica i nije mu bilo lagano večeras – dodao je Allegri.

Pjanić je u 68. minuti zamijenjen kada je šepajući napustio teren, a u toku dana  Juventus bi trebao saopćiti o kakvoj povredi se radi. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje