Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Allegri: Pjanić je jedan od najboljih na svijetu, ali nisam ga zvao

Preuzmite sliku

Mandžukić je sjajan tip, ima nevjerovatnu snagu. Pravi motor u nogama. Nakon poraza od Bayerna osjećao se odgovornim za to. Nije se potpuno oporavio prve tri sedmice.

Miralem Pjanić sve se više povezuje s Juventusom, no trener ‘stare dame‘ Massimiliano Allegri ističe kako ga ‘on nije zvao‘.

Miralem je jdan od najboljih veznjaka u europi, ali kategorički odbijam da sam ga zvao. Ne pada mi na pamet. On nije igrač Juventusa, on je igrač drugog kluba“, rekao je Allegri pa dodao:

Istina je da tražimo pojačanja. Rekao sam upravi da želimo igrača koji uz jaki moral mora biti i odličan igrač. Nadam se da će Alvaro Morata ostati jer je jedan od samo nekoliko igrača koji mogu u napadu igrati s bilo kakvim igračem“, pojasnio je Allegri koji se osvrnuo na sezonu u kojoj su osvojili naslov:

Imali smo problema na početku sezone. I fizički nismo bilii pravi jer smo kasnili s pripremama zbog odlične prošle sezone. No, uvijek sam tvrdio kako treba pričekati Božić, moje momčadi obično proigraju oko 10. ili 11. mjeseca. U jednom trenutku sezone ostali smo bez Marchisija i Khedire, koji je jedan od najboljih veznjka na svijeu. Međutim, ostali igrači su nakon toga bili fantastični. Napravili nešto za historiju“, pojasnio je trener Juventusa pa progovorio o nekolicini igrača koji su se posebno istaknuli ove sezone:

Mandžukić je fenomenalan tip, ima nevjerovatnu snagu. Pravi motor u nogama i uvijek nađe način kako probiti obranu. Kada je stigao u klub, nije se puno smijao, bio je potpuno ozbiljan. Nakon poraza od Bayerna osjećao se odgovornim za to. Nije se potpuno oporavio tri sedmice“, otkrio je Allegri pa nastavio:

Dybala je jedan od najvećih talenata na svijetu, ali ima još puno prostora za napredak. Mora naučiti koristiti i drugu nogu te više asistirati. Pogba je ove sezone postao najvažniji igrač. Sada igra puno zrelije. Još uvijek mu se znaju dogoditi dječje pogreške, ali već sada je jedan od najboljih veznjaka na svijetu.” (Goal.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje