Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Allegri: Juventus nije favorit za osvajanje Lige šampiona

Preuzmite sliku

Remi (0:0) Juventusa sa Sevillom u srijedu uvečer u prvom kolu grupe “H” Lige šampiona uznemirio je italijansku javnost, ali ne i Massimiliana Allegrija, trenera “stare dame“.

On je bio čvrsto na zemlji i prije, ali i poslije utakmice, rekavši nakon remija da se nikada ne može reći da je Juventus favorit za osvajanje Lige šampiona, što mnogi italijanski mediji ističu u posljednje vrijeme.

Odigrali smo dobro. U prvom poluvremenu smo se borili kako bi vratili loptu u naš posjed, ali u drugom je njihov presing neminovno oslabio. Rezultat 0:0 je razočaravajući samo zato što su neki ljudi očekivali da ćemo pobijediti s 3:0. U Evropi moramo ostati mirni, ovdje neki lete od euforije do depresije. Sevilla nije uputila niti jedan ozbiljan šut prema našem golu“, rekao je Allegri nakon susreta i nastavio:

Juventus 20 godina nije osvojio Ligu šampiona. Dobro smo trgovali ovog ljeta, ali su to radili i drugi klubovi, i to ne znači da ćemo dobiti svaku evropsku utakmicu. Ludo je reći da je Juventus apsolutni favorit za osvajanje Lige šampiona. To je nemoguće. Ovo je prvi put da nisam pobijedio u prvoj utakmici grupne faze Lige šampiona, možda nam to donese sreću.

Allegrija su nakon utakmice kritikovali italijanski mediji zbog toga što je bh. reprezentativca Miralema Pjanića i Brazilca Alexa Sandra uveo tek u 68. minuti utakmice. Na takve opaske odgovorio je da ima veliki izbor igrača i da ponekad mora mijenjati početni sastav. Naveo je da je ovog puta odabrao igrače za koje je mislio da će mu donijeti veći kvalitet u zoni protivničkog šesnaesterca. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje