Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ali Suljić sa 17 godina debitovao za U21 tim Chelsea (VIDEO)

Preuzmite sliku

Naš potencijalni omladinski reprezentativac Ali Suljić (17) debitovao je jučer za mladi tim Chelsea na Internacionalnom kupu u organizaciji engleske Premier Lige.

Mladi stoper sa bh. i švedskim pasošem odigrao je svih 90 minuta za U21 tim Chelsea protiv odgovarajuće selekcije Fulhama u meču u kojem je Suljićev tim poražen sa 3:4.

Zanimljivo, Ali Suljić je u svom debiju postigao i gol i autogol, no važnije od toga ostaće upamćeno da je naš potencijalni reprezentativac već u 17. godini debitovao za selekciju Chelsea u kojoj nastupaju igrači i četiri godine stariji od njega.

Sa Švedskom treći na svijetu

Ali Suljić je u 2014. godini nastupao za U18 tim Chelsea u koji je došao godinu ranije iz švedske Motale. Švedski je reprezentativac koji je sa ovom skandinavskom zemljom prije dvije godine na U17 Svjetskom prvenstvo osvojio treće mjesto.

Želi igrati za BiH

Suljić ne krije da mu je najdraži dres onaj Bosne i Hercegovine, a nadamo se pravim koracima koje će Fudbalski savez BiH napraviti kako bi ovaj talentovani stoper što prije zaigrao za naše mlade selekcije.

Fudbalski savez Engleske okuplja europsku U21 elitu

Inetrnacionalni kup Premier Lige koji se u četiri skupine igra od oktobra 2014. godine do februara 2015. godine okuplja najbolje mlade timove iz Engleske i inostranstva, a među njima Chelsea, Everton, Fulham, Leicester City, Manchester City, Norwich City, Sunderland, West Ham United. Athletic Club Bilbao, Benfica, Borussia Monchengladbach, Celtic, Schalke, Porto, PSV Eindhoven i Villarreal.

Pogodak Suljića možete vidjeti na 2.18 u priloženom video snimku.

(B. Selesković / Reprezentacija.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,