Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Aldin Džidić: “Četiri puta sam igrao protiv Čelika i nikada nisam bio poražen” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Nakon nešto lošijeg izdanja i poraza u Mostaru od aktuelnog prvaka države ekipe Zrinjskog, fudbalere Slobode već sutra očekuje nova utakmica u okviru 6. kola BHT Premijer lige BiH.

Na Tušnju gostuje ekipa Čelika koja se nalazi u brojnim problemima i sve osim nove pobjede fudbalera Slobode bilo bi veliko iznenađenje.

Povodom susreta Sloboda – Čelik danas je u ljetnoj bašti Admiral Electronic Casina upriličena press konferencija za medije na kojoj su predstavnicima medija obratili se šef stručnog štaba Husref Musemić i defanzivac koji je u Slobodu upravo došao iz Čelika Aldin Džidić.

Poslije loše predstave u Mostaru želimo da se vratimo na pobjednički kolosijek. Igramo protiv ekipe od koje smo objektivno u ovom trenutku kvalitetniji i koja ima određenih igračkih problema ali to moramo potvrditi i sutra na terenu. U sportu kada nekoga podcijenite bez obzira kakav je kvalitet protivnika u pitanju možete biti kažnjeni, mi ne želimo da nam se to dogodi. Tradicija i kvalitet su na strani Slobode” – kazao je Musemić uz opasku da će biti napraviti dvije izmjene u timu.

Efendić se žalio na povredu. U posljednje vrijeme on je odigrao jako puno utakmica i smatram da mu treba odmora kako fizičkog tako i psihičkog” – zaključio je trener crveno-crnih.

Defanzivac Slobode Aldin Džidić sutra će vjerovatno po peti put zaigrati protiv svog matičnog kluba. U dosadašnja četiri nastupa Džidić je upisao skor od tri pobjede i jednog remija.

Nama je sutra najvažnije da osvojimo nova tri boda. Naravno da će biti teško igrati protiv svog nekadašnjeg kluba ali ja sam profesionalac i želim pobijeđivati. Do sada sam četiri puta igrao protiv Čelika, tri put” – istakao je Džidić.

Utakmica Sloboda – Čelik na rasporedu je u subotu 20. avgusta na stadionu Tušanj od 17:30 sati uz direktan prenos na Mojoj TV. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje