Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ako se navijači pojave ispred stadiona, domaćin će izgubiti 0:3

Preuzmite sliku

Fredi Bobic, direktor Eintrachta iz Frankfurta, zamolio je sve navijače da ne dolaze ispred stadiona kada se Bundesliga nastavi 16. maja. 

“Razgovarali smo puno s našim navijačima i rekli smo: ‘Slušajte, nemojte dolazite ispred stadiona jer ako se pojavite, mi ćemo izgubiti utakmicu. Pravila su striktna.’ Srećom, navijači su pametni”, rekao je Bobić.

Prvenstvo u Njemačkoj prekinuto je prije dva mjeseca zbog pandemije koronavirusa, a nastavit će se sljedećeg vikenda bez gledatelja i s posebnim pravilima o ponašanju igrača.

“Navijači su napravili toliko stvari za zajednicu proteklih sedmica. Poštovali su pravila i vjerujem da će i ovo ispoštovati te da se neće pojaviti ispred stadiona. Nema smisla dolaziti, zabranjena su okupljanja i to svi trebamo ispoštovati.”

Od ostalih pravila timovi neće izlaziti na teren istovremeno ni u dječjoj pratnji, neće biti ni uobičajenog rukovanja prije utakmice, a izostat će i timsko fotografisanje. Treneru će biti dopušteno uklanjanje maske kad daje upute, ali u tom slučaju mora biti udaljen najmanje jedan i pol metar od drugih ljudi, a igrači, treneri i drugo osoblje u momčadi moći će u svlačionici provesti najviše 30 do 40 minuta, odnosno uputa je da se tamo zadržavaju što kraće. Postizanje golova će se moći proslavljati samo dodirivanjem laktovima i stopalima. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,