Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ajdin Nukić: Jedva čekamo utakmice s Crnom Gorom i Danskom

Preuzmite sliku

Ozbiljan rad na treninzima, ali i dobro raspoloženje u taboru fudbalske “A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine vidljivi su na pripremama za prijateljske utakmice s Crnom Gorom i Danskom.

Ajdin Nukić, kapiten FK Tuzla City jedan je od igrača koji su se prvi put našli na pripremama bh. tima, zbog čega ne krije zadovoljstvo.

  • “Naravno da mi je san bio da zaigram za reprezentaciju i hvala selektoru na pozivu. Dolazak na ovo okupljanje za mene predstavlja nešto posebno. Dobre igre ove sezone su nagrađene i nadam se da ću nastupiti u narednim mečevima, da ću imati priliku da predstavljam svoju zemlju. Potrudiću se da svaku minutu za igru koju dobijem iskoristim na najbolji mogući način“, kaže Nukić za internet stranicu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH i nastavlja:

    “Drago mi je i kad vidim da igrači iz Premijer lige BiH dobijaju prostor u nacionalnoj selekciji. To je pokazatelj da naše takmičenje napreduje. Ima tu kvalitetnih igrača sa kojima je i Premijer liga odskočila na jedan viši nivo. Nadam se u budućnosti novom napretku, kako reprezentacije, tako i domaćih takmičenja.“

    Nukić ističe da se veoma ozbiljno pripremaju za predstojeće prijateljske duele i da ih iščekuju sa dosta optimizma.

    “Ozbiljno se pripremamo za utakmice, ne zanima nas što su prijateljske. Svi igrači koji su došli na ovo okupljanje žele da pokažu kvalitet. Jedva čekamo utakmice, naročito mi debitanti. Očigledna je želja i motiv kod svakog od nas da pokažemo šta znamo. Potrudićemo se maksimalno i vjerujem da ćemo ostvariti pobjede protiv Crne Gore i Danske“, zaključio je Nukić.

    Fudbalska reprezentacija BiH okupila se u četvrtak na Ilidži, a treniraju u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru.

    Prijateljska utakmica Bosna i Hercegovina – Crna Gora igraće se 2. juna na stadionu Grbavica u Sarajevu od 18 sati. Četiri dana kasnije u istom terminu na stadionu Brondby u Kopenhagenu bh. fudbaleri će imati test meč s Danskom.

     

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje