Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ahmetović i Salihović: Protiv Veleža nema opuštanja, protiv Želje bi prednost domaćeg terena mogla biti ključna

Preuzmite sliku

U 23. kolu BHT Premijer lige Crveno – crni gostuju kod Veleža, gdje će pokušati ostvariti novu pobjedu i nove bodove u borbi za lidersku poziciju prvenstva. Prvotimci Slobode se nalaze na mini pripremama u Međugorju odakle će i doputovati u Mostar na utakmicu protiv “Rođenih”.

  • ahmetovic-salihovic23
  • Pozicija na tabeli nas stavlja u ulogu favorita u ovoj utakmici, ali to nas ne smije zavarati, ne smijemo dopustiti opuštanje ni u jednom trenutku jer igramo protiv ekipe koja je mlada i željna dokazivanja. Ipak, uz ozbiljan pristup očekujemo trijumf i nastavak borbe za titulu prvaka države, navodi defanzivac Adnan Salihović.

    U polufinalu Kupa BiH prvotimci Slobode snage će odmjeriti protiv ekipe Željezničara. Žrijebanje parova polufinala Kupa BiH obavljeno je u hotelu “Park” u Vogošći, a Crveno – crni će prvi meč protiv Plavih igrati 13. aprila na stadionu Grbavica sa početkom od 16:30 sati. Uzvrat na stadionu Tušanj igra se 20. aprila.

    – Željezničar se već pokazao kao izuzetno kvalitetna ekipa, očekuju nas dvije kvalitetne utakmice u kojima će sigurno uživati navijači. Prednost domaćeg terena bi mogla biti ključna gdje bi uz povoljan rezultat sa Grbavice pred svojim navijačima izborili plasman u finale, istakao je Mersudin Ahmetović. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje