Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Adžem: Pokušat ćemo pobijediti kako bismo ostali u utrci za prvaka

Preuzmite sliku

Fudbaleri Željezničara jutros su otputovali u Bijeljinu gdje će sutra u 16:30 sati igrati utakmicu protiv Radnika u okviru osmog kola Lige za prvaka BiH.

Tim s Grbavice je drugoplasirana ekipa s tri boda manje od Zrinjskog te će nastojati odigrati dobru partiju i ostvariti povoljan rezultat kako bi zadržao bodovni priključak za vrhom tabele.

Trener Željezničara Admir Adžem uoči odlaska u Bijeljinu je kazao da Radnik u Ligi za prvaka pruža dobre partije te da njegove momke očekuje težak meč.

– Mi imamo cilj da pokušamo pobijediti tamo kako bismo ostali u utrci za prvaka. Sigurno je da će biti zanimljivo – rekao je Adžem.

Željezničar je sredinom sedmice igrao prvu utakmicu finala Kupa BiH protiv Krupe, dok je Radnik bio slobodan. Adžem smatra da je to narednom protivniku prednost, dodavši da je njegova ekipa imala nekoliko dana da se oporavi.

Šef struke Željezničara je prokomentarisao i utakmicu između direktnog konkurenta za prvaka Zrinjskog koji igra protiv Širokog Brijega.

– Mi ćemo gledati sebe, a tamo šta se desi, desi se i ne možemo uticati na to – poručio je.

Fudbaler Željezničara Vojo Ubiparip očekuje zanimljivu utakmicu u Bijeljini.

– Radnik je ekipa koja voli da se nadigrava. Mislim da će biti zanimljivo, jer će biti otvorena utakmica, što nama u jednu ruku odgovara, jer i mi volimo da se nadigravamo, te ćemo imati prostora za igru. Očekuje nas sa psihološkog aspekta teška i fizički zahtjevna utakmica. Mislim da će publika imati šta da vidi tamo, jer očekujem jednu otvorenu utakmicu – istaknuo je Ubiparip. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje