Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Adnan Jahić: Dobro smo skautirali Leotar, maksimalno zalaganje donijeće rezultat

Preuzmite sliku

Prvi pomoćnik Mladena Žižovića najavio je susret Crveno – crnih protiv Leotara.

Treći ovosezonski izazov za Crveno – crne je Leotar. Povratnik u društvo najboljih sutra gostuje na Gradskom stadionu Tušanj, a prema riječima Adnana Jahića ekipa je spremna za protivnika koji se do sada pokazao kao neugodan tim.

“Leotar je u prva dva kola igrao na strani gdje nije izgubio nijedne utakmice, zabilježio je jednu pobjedu i jedan neriješen rezultat s tim da nisu primili gol. Što se njih tiče, oni zaista imaju jedan dobar defanzivni blok, dobro su vođeni s klupe, imaju disciplinu i iz te discipline na svakoj utakmici naprave po tri-četiri kontre“, objašnjava prvi pomoćnik Mladena Žižovića, te nastavlja:

“Što se tiče nas, mi smo u protekla dva kola zabilježili dvije pobjede. Možemo da budemo zadovoljni bodovima, ali igrom samo donekle. Ova ekipa ima prostora za napredak. Dobro smo skautirali Leotar na proteklih nekoliko treninga. Mi ne možemo nikome prijetiti, obećavati bodove unaprijed, ali sa taktičkim ciljevima za ovu utakmicu svaki igrač koji bude na terenu moraće da da svoj maksimum. Kada se da taj maksimum, tada dođe i rezultat. Atmosfera u ekipi je na visokom nivou poslije dvije pobjede, zato bih pozvao sve navijače da dođu na utakmicu u što većem broju i da nas podrže, jer u ovakvim utakmicama podrška je i te kako potrebna“.

Crveno – crni kompletni dočekuju Trebinjce, a jedini koji se žalio na lakšu povredu bio je Miloš Karišik. Utakmica 3. kola između našeg tima i Leotara igra se sutra (30. juli) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 20:00 sati. Utakmica će se emitovati u direkton TV prenosu na kanalu Arena Sport.

Glavni sudija sutrašnjeg meča biće Adis Mulahasanović (Sarajevo) uz asistenciju Moamera Čauševića (Sarajevo) i Sretena Udovičića (Prijedor. Četvrti sudija je Admir Šehović (Sarajevo), a delegat Mario Đuran (Modriča).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,