Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Admir Smajić predstavljen kao tim menadžer Slobode: Niko nije mađioničar i ne obećavam nikakve rezultate, ali…

Preuzmite sliku

U prostorijama RSD “Sloboda” danas je predstavljen novi tim menadžer kluba, Admir Smajić, nekadašnji uspješan nogometaš sa zavidnom igračkom, ali i solidnom trenerskom karijerom.

Prema njegovim riječima, osnovni cilj je da se radi u interesu Slobode i da će on kao šef svih trenera prvog tima poduzeti sve da tuzlansku ekipu vrati tamo gdje i pripada, a to je vrh bh. fudbala.

– Prvo ćemo uraditi selekciju igrača. Prioritetan cilj je stabilizacija ekipe te dati mlađim igračima koji imaju potencijal priliku da uđu u prvi tim. Nemamo baš puno vremena za to, tako da ćemo mnoge stvari rješavati u hodu. Čekaju nas veliki problemi, ali nadam se da neće biti onih destruktivnih, nego samo igračkih problema. Obećavam da će se ozbiljno raditi. Niko nije mađioničar i ne obećavam nikakve rezultate. Zahtijevaću od igrača da prvo nešto daju Slobodi, a tek onda da nešto traže od nje – rekao je Smajić koji je sa tuzlanskim klubom dogovorio saradnju na godinu dana.

Sportski direktor Slobode, Ademir Smajlović kazao je kako mu je drago što je Smajić stigao u klub, jer smatra da će on sa svojim bogatim iskustvom pomoći klubu.

– Pripreme počinju 15. juna, ali još nije poznato kako će izgledati plan. To bi trebalo biti definisano u narednih par dana. Što se tiče kadra, vrše se određeni razgovori sa igračima, jer mnogim od njima ističe ugovor te nije poznato žele li ostati u Slobodi. Moj zadatak će biti dovođenje igrača po zahtjevu novog tim menadžera i potrudiću se da tako i bude – dodao je Smajlović.

Potpredsjednik Slobode, Eduard Brandalik rekao je kako očekuje korektnu saradnju sa svima, pa tako i sa novinarima, kako bi se zajedno radilo u interesu kluba. Također, dodao je kako Admir Smajić potpunu slobodu u selekciji igrača i stručnog štaba.

Admir Smajić u igračkoj karijeri je veliki pečat ostavio u beogradskom Partizanu, a igrao je i u švicarskim klubovima Xamax, Young Boys i Sion. Što se trenerske karijere tiče, osim u Švicarskoj, radio je i u mladoj reprezentaciji BiH kao selektor. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje