Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

4 velika derbija koja danas ne smijete propustiti na TV ekranima

Preuzmite sliku

Poznato je da se najviše fudbalskih utakmica širom svijeta igra vikendom. Ove subote nas očekuje dosta zanimljivih susreta, a za vas izdvajamo četiri derbija koja ne smijete propustiti. Osim toga, donosimo vam i informacije gdje ih možete pratiti.

Vječiti derbi na Grbavici – MOJA TV

Željezničar i Sarajevo večeras će od 19.30 sati odigrati još jedan vječiti derbi. Osim prestiža, derbi bi mogao biti zanimljiv i po tome što će možda odlučiti i prvaka. U slučaju pobjede Sarajeva, Bordo tim našao bi se u dobroj poziciji za titulu, ali ako slavi Željezničar, mostarski Zrinjski bi se mogao Sarajevu na tabeli približiti na svega tri boda, što bi do kraja sezone donijelo pravu neizvjesnost u borbi za prvaka.

Spektakl na Westfallenu – EUROSPORT 2

Borussia Dortmund i Bayern su posljednjih godina dva najbolja tima Bundeslige. Tako je i ove sezone u kojoj se oba kluba bore za titulu. Večeras od 18.30 sati igraju međusobno u Dortmundu, u utakmici koja će možda odlučiti i prvaka. Borussia ima dva boda više, tako da Bayernu igra samo pobjeda. Sve ostalo više odgovara ekipi iz Dortmunda.

Rossoneri u Torinu – ARENASPORT 2

U Torinu se od 18 sati sastaju veliki talijanski rivali Juventus i Milan. Utakmica lidera i četvrtoplasiranog tima na tabeli svakako je derbi kola, u kojoj domaći tim još jednom želi pokazati zašto je posljednjih godina neprikosnoven “na čizmi”. Za Milan je ovo pravi izazov. Gosti se bore za plasman u Ligu prvaka, ali su svjesni kako je Juventus ipak veliki favorit u ovom duelu.

Barcelona u dobroj poziciji – SPORTKLUB 1

Derbi Španske Primera lige igra se večeras u 20.45 sati na Nou Campu. Barcelona dočekuje Atletico Madrid. Katalonci imaju osam bodova više od drugoplasiranog Atletica i pobjedom bi jednom nogom uzeli novu titulu. U slučaju trijumfa gostiju, liga bi do kraja bila zaista interesantna.

Na kraju, koju god utakmicu za odaberete, sigurni smo da ćete uživati. Stoga, izvalite se u udobne fotelje, pripremite sebi neke grickalice i piće i šou može početi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,