Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

New York: Turnir “Warriors of Wrestling” održava se u crkvi (FOTO)

Preuzmite sliku

Turnir “Warriors of Wrestling” američkih hrvača u kojem su borbe iscenirane održava se u crkvi “Our Lady Star of the Sea” u Staten Islandu u New Yorku, javlja Anadolu Agnecy (AA).

Organizator turnira Joe Blaney istakao je da se povećava broj gledalaca s obzirom da se borbe nastoje učiniti stvarnijima.

Čitavu organizaciju provodi ekipa od 40 ljudi, a oko dvije sedmice priprema se scenarij pomoću kojeg se borbe nastoje učiniti što realnijima, naglasio je Blaney.

Borbe koje se odvijaju pod budnim okom sudaca nastoje se prikazati kao stvarne, kao i da bi u jednom trenutku hrvači jedan drugome mogli nanijeti i tjelesne povrede.

Jack Gomez koji na turniru “animira” lik  “American Nightmare Logan Black-a” kaže da je po zanimanju službenik u osiguravajućem društvu, a da se borbama bavi već devet godina i da mu je to dodatni posao.

Pet dana u sedmici odlazi u teretanu kako bi za borbe tijelo održao u formi, istakao je Gomez.

Više od 20 profesionalnih hrvača bori se za “šampionski” pojas na ovom turniru.

Američko hrvanje bilo je popularno sredinom 80-tih i krajem 90-tih godina, a najpoznatiji hrvači ili kečeri bili su Hulk Hogan, Stone Cold i Steve Austin, piše Anadolu Agency.

(Tuzlanski.ba/Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,