Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

“Nedjeljni trening” sa TRX trakama, bugarskim vrećama i druge funkcionalne vježbe… (VIDEO)

Preuzmite sliku

U ovosedmičnom izdanju “Nedjeljnog treninga” instruktori “Body control” centra će demonstirati neke od najboljih načina vježbanja sa Bugarskom vrećom ali i niz vježbi koje možete izvoditi sa TRX trakama, te druge funkcionalne vježbe čija će vas primjena za kratak period dovesti u vrhunsku formu!

Bugarske vreće postale su svjetski hit koji prihvaćaju fitness treneri, profesionalne atlete ali i svi rekreativci a glavni cilj im je povećanje mišične mase i fleksibilnost tijela. Idealne za obilje jednostavnih i efikasnih vježbi koje simuliraju guranje, udarce, povlačenje, rotaciju, treniranje bugarskom vrećom povećava snagu i izdržljivost u šakama, rukama, ramenima, leđima, nogama…

Pored bugarskih vreća, naučite i nekoliko načina vježbanja sa TRX trakama. Ukoliko ranije niste znali TRX je trening koji je osmislio pripadnik specijalnih jedinica, kako bi svoju jedinicu održao u vrhunskoj formi bez obzira na to gdje se jedinica nalazi u datom trenutku. Uspio je u tome! TRX   trening nudi više od 300 vježbi za poboljšanje snage, fleksibilnosti i izdržljivosti.

U TRX treningu vježbač koristi sopstvenu težinu kao opterećenje, a podešavajući ugao i položaj tijela, dobija više od 300 vježbi koje poboljšavaju kondiciju, pogodne za crossfit trening…

Pored navedenog, u ovosedmičnoj epizodi naučite i druge nove funkcionalne vježbe koje će vam demonstrirati Melisa, Nermana i Biljana. Dok će za vježbe namijenjene jačem spolu vježbe demonstirati profesori/instruktori Arman Hokić i Nedim Musić uz savjete Dr. Sc. Jasmina Zahirovića.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje