Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

NBA: Jordan poklonio Bryantu set svih modela patika Air Jordan

Preuzmite sliku

Michael Jordan, jedan od najboljih svjetskih košarkaša svih vremena, poklonio je Kobeju Bryantu set patika svog brenda Jordan. Poklon je predstavljen u subotu, tokom NBA All-star vikenda u Torontu, javlja Anadolu Agency (AA).

Brend Jordan je organizovao All-star zabavu kojoj je prisustvovao i sjajni košarkaš Los Angelse Lakersa koji je najavio da će se na kraju ove sezone penzionisati. Tom prilikom Larry Miller, predsjednik Jordan brenda uručio mu je poklon za koji je rekao da je “u čast jednog od najvećih košarkaša i naslijeđa koje je ostavio ovoj igri.

U setu patika nalaze se svi modeli Air Jordan koji su do sada proizvedeni, njih 30 parova. Za Bryanta su izrađeni u bijeloj boji. Istovremeno Jordanov brend izradio je set crnih Air Jordan patika u Bryantovoj veličini 14, koje će prodavati u humanitarnoj aukciji na eBayju. Aukcija je počela u subotu poslijepodne, a završava u nedjelju.

Bryant je tokom svoje sjajne karijeri igrao samo za Los Angeles Lakerse s kojima je od 1996. godine pet puta osvojio šampionski prsten NBA lige. Na All-star utakmicama nastupio je čak 18 puta, uključujući i ovaj vikend pred odlazak u igračku penziju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje