Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Navijači za pohvalu, ali JU Gradski stadion Tušanj pao na ispitu!

Preuzmite sliku

Utakmica 16. kola BHT Premijer lige između Slobode i Čelika koja je trebala biti odigrana danas na stadionu Tušanj u Tuzli, prolongirana za 24 sata zbog neuslovnosti terena koji se našao pod snijegom.

Tim povodom danas se saopštenjem za javnost oglasilo Udruženje građana “Prijatelji FK Sloboda“.

Istina je da je tokom prethodne noći širom naše države padao snijeg. Međutim, isto tako službeni podaci govore o 19 cm snježnog pokrivača, pa se postavlja logično pitanje da li je teren mogao biti na vrijeme pripremljen?

Vjerujemo da Gradski stadion Tušanj, kao Javna ustanova koja je u godišnjem planu gradskog budžeta zastupljena sa preko 300.000,00 KM, treba i mora imati resurse i potencijale da pravovremeno odgovori ovakvim vremenskim nedaćama.

Ovom prilikom zahvaljujemo se navijačima koji su jutros samoinicijativno pokrenuli akciju čišćenja snijega, ali samo sa lopatama se nije moglo.

Navijači su rukovodstvu JU Stadion Tušanj, koja ih je nijemo promatrala tokom akcije, pokazali kako se postupa u hitnim slučajevima. Hvala Fukare Tuzla, navodi se u sopštenju UG “Prijatelji FK Sloboda”.

  • tusanj-snijeg-odgodjeno004-20151122
  • Direktor JU Gradski stadion Tušanj, Dževad Šećerbegović, izjavio je da su s čišćenjem snijega počeli odmah ujutro, prije nego što je to službeno od njih zatraženo.

    Angažirali smo mehanizaciju JKP „Komunalac“, ali smo do vremena predviđenog za početak utakmice uspjeli očistiti manji dio igrališta. Snijeg je padao cijelu noć i jutros, mokar je i težak i zaista je bilo nemoguće teren osposobiti do 12.30 sati, kada je utakmica trebala početi – kazao je Šećerbegović za medije.

    Otklanjanje snijega nasaviće se danas kako bi se sutra stekli uslovi za odigravanje utakmice. U međuvremenu, Klub je obavezan organizovati smještaj službenih lica meča i gostiju iz Zenice. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje