Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Navijači i fudbaleri konačno žive svoje snove: BiH večeras igra prvu utakmicu na SP

Preuzmite sliku

Popularno

Bosna i Hercegovina će na stadionu Maracana večeras odigrati prvu utakmicu na velikom takmičenju protiv Argentine

Fudbalska groznica u Bosni i Hercegovini će večeras u ponoć dostići vrhunac kada na teren legendarnog stadiona Maracana u Rio de Janeiru istrče reprezentativci Bosne i Hercegovine i Argentine, javlja Anadolu Agency (AA).

Prva utakmica četvrtog dana Mundijala u Brazilu je na rasporedu u 18 sati po srednjeevropskom vremenu između Švicarske i Ekvadora u okviru grupe E. Ovo će biti ujedno i prvi meč ove dvije selekcije u njihovoj historiji. Utakmica će biti odigrana na stadionu Estadio Nacional u glavnom brazilskom gradu Braziliji. Utakmicu će suditi Uzbekistanac Ravshan Irmatov s pomoćnicima Abduxamidullom Rasulovom i Bakhadyrom Kochkarovom.

Svoju prvu međusobnu utakmicu će odigrati i Francuska i Honduras, drugi par prvog kola grupe E. Francuzi predvođeni Karimom Benzenom u ovaj susret ulaze kao izraziti favoriti. Utakmica se igra u 21 sat na stadionu Estadio Beira-Rio u Porto Alegreu, kapaciteta 42.991. Brazilcu Sandru Ricciju je pripala čast da vodi ovaj meč, a pomagat će mu Emerson de Carvalho i Marcelo van Gasse.

  • navijaci-bih-najvijanjeeeeeee-bosna
  • Prvi sudijski zvižduk na stadionu Maracana i Rio de Janeiru će označiti i ostvarenje sna bh. fudbalerima i navijačima koji su konačno dočekali nastup bh. selekcije na velikom takmičenju. Fudbalska groznica trese zemlju još od oktobarske utakmice u Kaunasu kada je izboren plasman na SP, a večeras u ponoć će dosegnuti maksimum. Izabranici selektora Safeta Sušića će se pokušati suprotstaviti favorizovanim Argentincima koje predvode svjetske zvijezde Lionel Messi i Sergio Aguero.

    U prethodna dva susreta bh. reprezentativci su upisali dva poraza, bez postignutog gola. Utakmica će biti odigrana na legendarnom stadionu pred 74.689 navijača, među kojima će biti barem pet hiljada Bosanaca i Hercegovaca iz svih dijelova svijeta. Utakmicu će suditi Joel Aguilar iz Salvadora s pomoćnicima Williamom Torresom i Juanom Zumbom.

    Raspored četvrtog dana Mundijala u Brazilu:

    Švicarska – Ekvador (Grupa E) u 18 sati po srednjeevropskom vremenu

    Francuska – Honduras (Grupa E) u 21 sati

    Argentina – Bosna i Hercegovina (Grupa F) u ponoć (Anadolija/Muski Portal)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje