Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Navijači Espanyola zasuli Neymara rasističkim uvredama

Preuzmite sliku

Enrique je napravio jednu izmjenu, iz igre je izvadio Rakitića: Nisam smatrao da je dobro napraviti druge izmjene. Ovisi o tome kako možemo poboljšati igrače koji su na terenu.

Barcelona je odigrala bez pogodaka protiv Espanyola, a to joj je bio treći remi u posljednje četiri utakmice. Luis Enrique je nakon utakmice rekao kako se nema na što žaliti i kako je rezultat pošten.

Uvijek je teško igrati s momčadi koja sve snage usmjeri na obranu. Takvu smo utakmicu ovdje i očekivali. Na početku drugog poluvremena smo imali dosta prilika, igrali smo dobro, ali ih nismo uspjeli iskoristiti. Rezultat je, s obzirom na to što su obje momčadi pokazale, pošten. Iako smo mi imali više prilika.” rekao je Luis Enrique i dodao:

Espanyol uvijek igra agresivno. Očekivali smo to u ovakvoj utakmici. Nemamo se zbog čegažaliti. Nogomet je kontaktni sport, sudac je tamo da upravlja time.”

Na utakmici je napravio samo jednu izmjenu. U 71. je minuti umjesto Ivana Rakitića zaigrao Sergi Roberto.

Nisam smatrao da je dobro napraviti druge izmjene. Sve ovisi o tome što vidimo, nekada ne zamijenim ni jednog igrača, nekada jednog, dva ili tri. Ovisi o tome kako možemo poboljšati igrače koji su na terenu.”

Nakon utakmice se pričalo i o incidentu koji se dogodio tijekom prvog poluvremena. Naime, navijači Espanyola su uputili rasističke uvrede Neymaru. Luis Enrique to nije htio komentirati, ali je zato Andres Iniesta objasnio što se dogodilo.

Kod izvođenja kornera u prvom poluvremenu Neymar je prišao da mu dodam loptu, a onda ga je nekoliko navijača počelo vrijeđati na rasnoj osnovi. Tužno je to što se dogodilo. Neymara je pogodilo, iako on to krije.” rekao je nakon utakmice Iniesta.

Takve stvari treba osuditi i poduzeti odgovarajuće mjere. Ti ljudi trebaju snositi odgovornost, ali to nisu svi navijači Espanyola. Moramo ih identificirati i ukazati na njih, jednog po jednog.” dodao je Gerrard Pique. (goal.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,