Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mladost slavila u Mejdanu: Tri vezana poraza košarkaša Slobode (FOTO)

Preuzmite sliku

OKK Sloboda u okviru 8. kola u velikoj dvorani Mejdana dočekala je ekipu KK Mladost iz Mrkonjić Grada koja je do utakmice u Tuzli imala bilans od šest pobjeda i samo jednim porazom. 

Nakon dva vezana poraza, Tuzlaci su odlučno otvorili utakmicu i prvu četvrtinu košarkaši Slobode rješavaju u svoju korist rezultatom 23:18. U drugoj četvrtini igralo se koš za koš što pokazuje i rezultat druge četvrtine 20:20. Prvo poluvrijeme izabranici Vlade Mićanovića okončali su u svoju korist rezultatom 43:38.

  • okk-sloboda-kk-mladost-2015 (3)
  • U drugom poluvremenu košarkaši Mladosti pokazuju da se radi o izuzetno kvalitetnoj ekipi, agresivnom odbranom i sigurnim napadima, vraćaju se u utakmicu i treću četvrtinu rješavaju u svoju korist rezultatom 11:19.

    U posljednjoj četvrtini izjednačena igra na obje stane a gosti zahvaljujući najprije Jeremiću i Ivetiću uspjevaju čuvati sigurnu prednost na svojoj strani. U završnici utakmice košarkaši Slobode nisu uspjeli prekinuti negativni niz, Mladost je slavila sedmu ovosezonsku pobjedu rezultatom 70:76.

  • okk-sloboda-kk-mladost-2015 (1)
  • U redovima OKK Slobode bolji od ostalih bili su Sekulović sa postignutih 14 poena te Sarajlić i Muratović sa 10 poena, u redovima gostiju po broju postignutih poena prednjačili Jeremić 23 poena i Ivetić sa 16 postignutih poena. (Tuzlanski.ba)

    Snimak utakmice možete pogledati u prilogu: 

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje