Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mladim košarkašima BiH prijeti izbacivanje sa EP-a

Preuzmite sliku

Ako KSBiH ne uplati kotizaciju za dva dana, mladi bh. košarkaši će biti izbačeni sa takmičenja gdje su u polufinalu.

Ukoliko Košarkaški savez Bosne i Hercegovine ne uplati kotizaciju za mladu U16 reprezentaciju na Europskom prvenstvu, ova bh. selekcija, koja se danas plasirala u polufinale ovog kontinentalnog takmičenja u Litvaniji – bit će izbačena, upozorili su predstavnici Svjetske košarkaške federacije (FIBA).

  • musa-bih
  • Ovo je za Al Jazeeru potvrdio selektor reprezentacije BiH Josip Pandža, nakon pobjede u četvrtfinalu nad Njemačkom od 70:54.

    „Nakon utakmice, u trenucima slavlja, delegacija FIBA-a nam je priopćila da ćemo otići kući ako ne platimo u roku dva dana kotizaciju, jer smo jedina reprezentacija koja istu nije platila zbog teške finansijske situacije“, kaže Pandža.

    Na pitanje kako će se stvari riješiti kaže:

    „Ne znamo i ne razmišljamo puno o tome. Tako je kod nas, gdje prestane logika, počinje BiH.“

    I pored finansijskih problema koji već duže vrijeme prate košarkaške selekcije BiH, one nastavljaju sa uspjesima, pa tako i Pandžini izabranici koji su se danas plasirali u polufinale Eurobasketa, ali i na Svjetsko prvenstvo čiji će naredne godine biti domaćin Španija.

    „Napravljena je velika stvar, a to je plasman na Svjetsko prvenstvo. Djeca su to zaista zaslužila jer su vrhunska klapa. Bojao sam se da ne izgore od velike želje, međutim oni su ispoštovali svaki dogovor, bili tako koncentrirani, smireni i pitanje pobjednika riješili već u prvom poluvremenu. Mi smo SP osigurali, naredni cilj je medalja“, ističe selektor BiH. (AlJazeera)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje