Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Miroslav Klose posvetio nagradu šampionu Formule 1: Forza Michael, ne odustaj

Preuzmite sliku

Podršku legendarnom vozaču Formule 1 Michaelu Schumacheru odala je njemačka fudbalska legenda Miroslav Klose koji boravi u Italiji gdje mu je uručena nagrada sportske etike na Univerzitetu u Rimu za “fair play”, odanost i društveno djelovanje, prenosi Anadolu Agency (AA).

U svom govoru prilikom dodjele, 37-godišnji Nijemac je rekao kako nagradu posvećuje svom zemljaku i sedmostrukom šampionu Forume 1 koji se oporavlja nakon teške nesreće koju je doživio u decembru 2013.

“Imao sam zadovoljstvo da ga upoznam kada je dolazio u naš kamp gdje smo trenirali sa reprezentacijom. On je izuzetna osoba. Bilo mi je dovoljno provesti pet minuta u razgovoru s njim da toliko stvari vidim u njegovim očima”, rekao je Klose.

“Forza Michale, ne odustaj”, poručio je njemački fudbaler.

Schumacher, najuspješniji vozač u historiji Formule 1, u nesreći na skijanju 2013. pretrpio je teške povrede glave. U komi je bio do septembra 2014. nakon čega je oporavak nastavio u svom domu.

U javnosti je nakon toga bilo je vrlo malo informacija o njegovom zdravstvenom stanju dok nijedna njegova fotografija nakon nesreće nikad nije objavljena. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje