Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mehmed Baždarević: Drago mi je što će Spahić i dalje igrati za BiH

Preuzmite sliku

Emir Spahić odazvat će se na poziv selektora Mehmeda Baždarevića, te će biti u konkurenciji za predstojeće utakmice fudbalske „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Andore i Austrije.

„Drago mi je što će Spahić i dalje biti član fudbalske reprezentacije BiH. On je odličan i igrač i to je velika stvar za nas. Dogovorili smo se da se u ponedjeljak neveče ili utorak ujutro priključi reprezentaciji na pripremama u Trening kampu u Zenici. Uglavnom, trenirat će sa ekipom u utorak“, rekao je Baždarević za Anadolu Agency (AA).

Defanzivac Bayera u pojedinim medijskim istupima proteklih dana govorio je kako nije siguran da će se odazvati na Baždarevićev poziv zbog „privatnih problema“. Od reprezentacije BiH oprostio se nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu, ali je pristao ponovo zaigrati na poziv bivšeg selektora Safeta Sušića u utakmici kvalifikacija za EURO 2016 u kojoj je BiH 16. novembra prošle godine poražena u Haifi od Izraela (0:3).

Reprezentativci BiH će se okupiti sutra u Trening kampu u Zenici, a 28. marta igrat će meč petog kola kvalifikacija za EP u kojem će gostovati Andori, u utakmici u kojoj će tražiti prvu kvalifikacijsku pobjedu i donekle povratak u trku za plasman na šampionat Starog kontinenta. Nakon nekompletirana četiri kola u grupi „B“ prvoplasirani je Izrael sa devet bodova iz tri susreta, slijedi Vels sa osam, Kipar sa šest, Belgija sa pet (utakmica manje). BiH je peta sa dva, dok je Andora posljednja bez bodova.

Tri dana poslije meča u Andori bh. nacionalni tim odigrat će prijateljski susret sa Austrijom u Beču, piše Anadolu Agency.

(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,