Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mediji o porazu “Zmajeva”: Sudija izbacio BiH sa SP-a!

Preuzmite sliku

Mediji u regionu posvetili su značajan prostor utakmici između naše reprezentacije i Nigerije na SP-u u Brazilu i generalna ocjena je da smo pokradeni od novozelandskog sudije.

Nepostojeći ofsajd

Nigerijci su pobijedili golom Pitera Odemvingija, a neposredno prije toga BiH je poništen regularan gol Edina Džeka zbog nepostojećeg ofsajda. No, “Zmajevi” su bili nemoćni u nastavku, teško su stizali do šansi, ali je Džeko u nadoknadi vremena promašio dva zicera za remi, piše srbijanski B92.net.

“Sudija izbacio BiH sa SP-a”, naslov je na hrvatskom portalu Index.hr. Sudija je, navodi se u tekstu, poništio čist gol Džeki, a Nigerijci su pobijedili nakon prekršaja u napadu. Index piše kako je Safet Sušić iznenadio sastavom s obzirom na da je na travnjak poslao odbranu koja je prvi put igrala zajedno.

Ožalošćeni Bosanci

“Zmajevima” je neopravdano poništen čist gol kada je Edin Džeko u 21. minuti zatresao mrežu rivala, jer je samo pomoćnik glavnog sudije Pitera O'Lirija vidio da je napadač BiH u ofsajdu, iako je bio u dozvoljenoj poziciji, piše srbijanski Blic.rs.

Njemački “Bild” u izvještaju ističe kako je kod 0:0 Bosni i Hercegovini poništen regularan gol, koji je postigao bivši igrač Volfsburga Edin Džeko. (Dnevni avaz)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje