Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Maradona: Ako Napoli postane prvak Italije na proslavu dolazim helikopterom

Preuzmite sliku

Diego Armando Maradona istakao je da će helikopterom doći u Napulj ako bi Napoli osvoji titulu prvaka Italije, prvu poslije 26 godina.

Jedan od najboljih fudbalera svijeta svih vremena, kontraverzni Argentinac bio je najzaslužniji za Napolijeva jedina dva osvajanja Scudetta, 1987. i 1990. godine. Isto tako, u vremenu kada je Maradona bio njihova vedeta Napolitanci su osvajali i Kup i Superkup Italije, ali i tadašnji Kup UEFA.

Sretan sam zbog svojih Napolitanaca, jer znam koliko emotivno sve proživljavaju i koliko vole klub. Želim da osvojimo titulu prvaka Italije ove sezone. Ukoliko se to dogodi dolazim na proslavu helikopterom“, rekao je Maradona, prenosi Anadolu Agency (AA).

Napoli je nedjeljnim, gostujućim, uvjerljivim trijumfom u 19. kolu Serie A nad Frosinoneom, rezultatom 5:1, osvojio titulu jesenjeg prvaka Italije. Na tabeli ima 41 bod, dva više od Juventusa i Intera, tri u odnosu na Fiorentinu, te sedam u poređenju sa petoplasiranom Romom.

Narednog vikenda u 20. kolu Napoli će u subotu od 20:45 sati biti domaćin ovosezonskom hitu šampionata, šestoplasiranom Sassuolu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,