Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Löw nakon utakmice u Parizu: Jedan od igrača je tražio da napusti reprezentaciju

Preuzmite sliku

Neprospavana noć s petka na subotu na Saint Denisu nakon terorističkih napada u Parizu sigurno je ostavila traga na njemačkim reprezentativcima koje već u utorak čeka nova prijateljska utakmica, ovog puta protiv Holandije.

Razmatramo ideju da pjevamo Marseljezu ili da nosimo francuski dres u ovoj utakmici. Jedno je sigurno, nešto će se dogoditi.“, rekao je Oliver Bierhoff.

S obzirom na okolnosti, dobro sam. Kada sam sletio u Frankfurt, nisam bio siguran da možemo igrati protiv Holandije. Ali u nedjelju smo odlučili zajedno da tu utakmicu moramo odigrati. To je znak za demokratiju i slobodu, ali i znak poštovanja i podrške našim francuskim prijateljima.”, rekao je trener Njemačke Joachim Löw pa nastavio:

Nisam sa svakim igračem ponaosob razgovarao može li igrati. Jedan igrač mi je došao i pitao, ako može napustiti reprezentaciju. Moram zahvaliti francuskim snagama sigurnosti. Napravili su veliki posao.”

Moram pohvaliti i lijepu gestu francuskih igrača koji su ostali s nama u svlačionici. Svi smo bili uplašeni i uznemireni. Samo ih je nekoliko moglo spavati.”

Tim menadžer Elfa Oliver Bierhoff je dodao:

Razmatramo ideju da pjevamo Marseljezu ili da nosimo francuski dres u ovoj utakmici. Jedno je sigurno: nešto će se dogoditi. Ne možemo odraditi utakmicu u normalnim uvjetima. Sportske vrijednosti su u drugom planu. Svatko ovoj situaciji pristupa na drugačiji način. Ja ću se susresti s našim psihologom kasnije i raspraviti o nekim stvarima.” (goal.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje