Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ligue 1: Angers na drugoj poziciji, Lille i Monaco slavili na gostovanju (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Nakon sedamanaest odigranih kola francuske Ligue 1 prvo mjesto očekivano zauzima PSG, ali niko nije mogao pretpostaviti da će Angers biti drugi, a Caen treći na tabeli. Ove dvije ekipe predstavljaju najveća izenanađenja u Francuskoj.

Najveće izenanđenje lige Angers do jučerašnji drugoligaš slavio je Gerlandu protiv Lyona 0-2, golovima N'Doyea ostvarivši 8. pobjedu sezone, što ih dovodi na drugu poziciju, odmah iza PSG sa 30 bodova.

Monaco je golovima Traorea slavio gostujuću pobjedu kod Bastie 1-2, probivši se na 4. poziciju. Utješni pogodak za Bastiu postigao je Romain u posljednjim minutama meča.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Na Michel d'Ornanoa stadionu, Lille je golovima Benzie 1-2 pobijedio neugodni Caen koji je se nalazi na sjajnom trećem mjestu, i uz Angers ih niko nije očekivao u vrhu. Jedini gol za domaće je postigao Delporte sa bijele tačke.

GFC Ajaccio i Nantes remizirali su 1-1 na Ange-Casanovai. Poveli su popularni Kanarinic preko Salae u 56. minuti, a Tshibumbu je donio bod Ajjaciou 6 minuta prije kraja mečaIdentičan rezultat bio je i na meču Reimsa i Troyesa. De Preville je doveo domaće u vodstvo, ali u finišu meča su Pi je donio važan bod Troyesu.

Na Municipalu Toulouse je u golijadi poražen od Lorienta 2-3. Kana-Biyik je doveo domaće u vodstvo, potpuni preokret Lorinetu je sa dva gola donio Jaannota. Ben Yedder je vratio stvari na početak za 2-2, a pobjedu Lorinetu donio je Mesloub u 76. minuti. (Tuzlanski.ba)


N'Doye Goal – Lyon 0-2 Angers – 05-12-2015 by Gol-Live

Yassine Benzia Goal – Caen 0 – 1 Lille – 05/12… by Football–Live

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,