Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga Prvaka: Manchester United bez osmine finala, Real pomeo Malmöa (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

U grupama A, B, C i D poznati su svi putnici u osminu finala najelitnijeg fudbalskog tamičenja. Najveće razočarenje je Manchester United koji je večerašnjim porazom, ostao bez prolaska u knock-out fazu.

Grupa A

Real Madrid je imao lakši trening na Santiago Bernabeu savladavši Malmö sa 8-0. Za Madrižane su pogađali 4 puta Ronaldo, 3 gola je dodao Benzema i jedan Kovačić.

PSG je upisao pobjedu 2-0 protiv Shakhtara, golovima Lucasa Moure i Ibrahimovića. Takmičenje dalje nastavljaju Real i PSG, dok će tim iz Donetska u Evropa ligu.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Grupa B

Najzanimljivije je bilo u grupi B gdje je Manchester United ostao bez osimne finala. Tim Van Gaala poražen je 3-2 na Volkswagen areni. Golove za veliki uspjeh Wolfsburg postigli su Naldo dva puta i Vierinha. Za Crvene Đavole je pogodio Martial uz autogol  Guilavoguia.

U drugom meču grupe PSV je preokretom nad CSKA Moskvom otišao u naredni krug takmičenja. Poveli su Moskovljani golom Dzagoeva iz penala, a veliki uspjeh za holandski tim su donijeli De Jong i Propper.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo


Grupa C

Benfica i Atletico Madrid odigrali su utakmicu u Lisabonu bez rezultatskog značaja, s obzirom da su obje ekipa obezbjedile takmičenje u narednom krugu. Slavili su Madrižani golovima Nigueza i Viettoa, a utješni pogodak Benfice djelo je Mitrogluoa.

Galatasaray i Astana remizirali su u Turskoj, što je turskog predstavnika odvelo u Ligu Evrope. Gosti iz Kazahstana poveli su golom Twumasija, a izjednačio je Inan.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo


Grupa D

Sevilla je slavila protiv Juventusa i tako obezbjedila nastavak takmičenja u Ligi Evrope. A Staroj Dami je presudio njihov bivši igrač Fernandno Llorente. Manchester City je bio ubjedljiv protiv Borussie Monchengladbach 4-2. Silva, Sterling i Bony su pogađali za Građane, a Korb i Raffael za Borussiu.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo


Sutrašnjim utakmicama biće poznati svi učesnici osmine finala Lige Evropskih Prvaka. (Tuzlanski.ba)

6-0 Ronaldo Fourth Goal HD – Real Madrid vs… by altindailymotion

Selçuk İnan Goal – Galatasaray 1-1 Astana… by altindailymotion


1-2 Konstantinos Mitroglou Great Goal – Benfica… by altindailymotion

1st Half All Goals – Manchester City 1-2… by altindailymotion

Fernando Llorente Goal 1:0 Sevilla vs Juventus… by HDFootball2015

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje