Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

KUP BiH: Remi Slobode u Zenici (FOTO)

Preuzmite sliku

U okviru 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine, FK Sloboda Tuzla je remizirala sa ekipom Čelika na Bilinom Polju. Strijelac pogotka za Slobodu bio je Ahmetović  u 29. minuti a pred sam kraj susreta Salčinović je pogodio za konačnih 1:1.

Prvih 10 minuta igre donijelo je po jednu dobre šanse sa obje strane. Tuzlaci su imali dobru priliku preko Pršeša, dok su Zeničani zaprijetili preko Dedića ali pravovremena intervencija Moranjkića sačuvala je gol Slobode.

Šesnaesta minuta donijela je stopostotnu priliku za Ahmetovića koji se sam našao pred Adilovićem, ali pogađa stativu. Dominacija Slobode  se nije isplatila ni u 19. minutu, kada Ordagić pogađa prečku.

Dobra igra Slobode isplatila se u 29. minutu, kada Ahmetović pogađa sa bijele tačke za vodstvo crveno-crnih.

Karić u redovima domaćih je  zaprijetio u nastavku drugog dijela dobrim šutem sa 17 metara, ali Pirić interveniše. Novu priliku Čelik je imao preko Čolića koji iz teške situacije dobro šutira. Zeničani su ponovo imali šansu preko Selimovića u finišu meča. Tuzlaci nisu uspjeli sačuvati prednost do kraja utakmice, obzirom da je Salčinović u 88. minuti utakmice postigao gol za Čelik. Fudbaleri Slobodi su uspjeli ostati neporaženi 13 utakmicu u nizu (uzimajući u obzir utakmice Kupa).

Već u subotu Slobodu očekuju ligaška utakmica protiv Travnika na Tušnju od 14:30, dok u nedjelju Čelik gostuje na Grbavici u istom terminu.  Revanš 1/8 finala Kupa BiH u Tuzli je 04. novembra. (FOTO: Mirza Subašić | Tuzlanski.ba)

  • sloboda-celik-kup-bih-2015
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,